Magyar kulturális örömünnep a Felvidéken!

A 66 esztendős Vidám Színpad, korát meghazudtoló, fiatalos lendülettel vetette bele magát nyári turnéja szlovákiai előadásaiba! 2018 nyarán két sikerdarab. a„Bubus, avagy meg tudom magyarázni!” és a „Család ellen nincs orvosság”teszi próbára a Felvidék magyarlakta területei színházjáró közönségének nevető izmait!

Örömünnep!

Amikor a nyelvi – lelki közösség egy jóízű este erejéig otthonra talál egy kisváros kultúrházában, azt nem lehet nem örömünnepnek nevezni! Minden színész álma megélni azt a hangulatot, mikor egy végig kacagott este után a közönség a tapsrend alatt szép csendesen elkezd felállni, és tiszteletét, szeretetét, köszönetét így kifejezve ünnepli a művészeit. Ilyenkor eltűnik a színpad, eltűnnek a díszletek, elfújja a szél a szürke hétköznapokat. Eltűnik a rivalda a nézők és a színészek között, és csak a szeretet és az összetartozás csodálatos élménye tartja össze, és ragyogja be a termet! A színészek pedig ilyenkor kicsit még mélyebben hajolnak meg, pedig nem kellene szégyelleniük a – nem a huzattól – csillogó tekintetüket. Áll a színpadon és a nézőtéren mindenki, és tapsolunk. Tapsoljuk egymást, a jókedvet, az „egy vérből vagyunk” semmihez nem hasonlítható érzését.

Mi ezt nap, mint nap megéljük. És mindegy, hogy Somorján, Érsekújváron, Révkomáromban, Galántán, Párkányon, Nagymegyeren vagy Kürtön játszunk, az érzés mindig ugyanaz! Felejthetetlen!

Annak reményében vágunk neki ősszel az új évadnak, hogy az újjá alakult Vidám Színpad állandóan frissülő, de a régi értékeket hordozó csapata ismét rendszeres vendége lesz a Felvidéki magyar kultúrának! Úgy állítjuk össze a műsortervünket, hogy akár évad közben, akár jövő nyáron bőségesen legyen miből válogatni a színvonalas szórakozásra vágyó felvidéki magyar közösségnek!

Ez a találkozás pedig nem csak nekünk és a közönségünknek, de a professzionista szervezőnknek Héger Rudolfnak és csapatának is köszönhető! Hívjatok minket a jövőben is, és mi boldogan megyünk!

X