Tegnap esti Ölelj át! című előadásunkat Böröndi Tamás emlékének ajánlottuk.

Kezdés előtt Szőlőskei Timea színésznő pár megható mondatban foglalta össze, milyen fontos volt Tamásnak a Vidám Színpad, és milyen fontos most nekünk, hogy az általa kijelölt úton folytassuk a munkát. Arra kérte a nézőket, hogy úgy emlékezzenek rá, ahogy mi tesszük: mosolyogva.

A tapsrend után Götz Anna művészeti igazgató elmondta, hogy szeretne hagyományt teremteni a mai alkalomból, és ezután minden évben Böröndi Tamás-emlékdíjjal jutalmazni egy arra méltó kollégát.

Első alkalommal – máris rendhagyó módon – két embernek adta át a díjat: Akerl László ügyvezető igazgatónak, és Végh Judit színésznőnek.

Akerl László nem ismer lehetetlent, ha színházunkról van szó. Ő az, aki magát nem kímélve sokszor több ember helyett dolgozik. Az Ölelj át! díszlete például a megálmodástól az utolsó szögig az ő munkája.

Végh Judit amellett, hogy színésznő és 2014 óta játszik nálunk, színházunk kreatív munkatársaként felel többek között közösségi felületeinkért, az ő munkáját dicsérik plakátjaink, szórólapjaink, trailereink és kampányaink.

A díjazottaknak sok szeretettel gratulálunk!

X